Recept hondenkoekjes

Hieronder vind je een recept voor hondkoekjes. In dit recept gebruik ik tapioca bloem, Dit zorgt ervoor dat de koekjes niet kruimelen en een beetje taai blijven. Alhoewel de taaiheid verdwijnt als je ze een dag laat drogen op het aanrecht. LET OP deze koekjes zijn beperkt houdbaar en schimmelen snel (na 3 dagen in een afgesloten trommel). Dit kun je voorkomen door ze in te vriezen of  max 1 week in de koelkast te bewaren.

Maar het is absoluut de moeite waard om ze te maken, want de honden zijn helemaal weg van deze koekjes. En daar doe je het voor toch? 

Wil je geen lever gebruiken, je kunt in principe alle ingrediënten gebruiken die veilig zijn voor je hond.

Je kunt elke bloemsoort gebruiken, kikkererwten, boekweit, rijstebloem (worden ze luchtig van), tarwe, haverbloem etc. Zolang je maar een dik vloeibaar deeg krijgt. Verder is het een kwestie van uitproberen, kijken wat werkt en wat niet. Of kijk op internet, daar vindt je heel veel recepten  door deze zoekterm in te geven: dog treats recipe silicon mold. 

 

Succes!!

                                         Lever chews, 

 

  • 130 gr lever (rund,kip)
  • 65  gram tapioca bloem (geen korrels)
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 eetl olie (zonnebloem is oké)
  • water

Verwarm de oven voor op 180C.

Pureer de lever tot een gladde massa. Doe de beide bloemsoorten in een kom en voeg de lever, olie, ei en een flinke scheut water toe. Meng en voeg extra water toe. Het beslag moet zo dik zijn als yoghurt of pannenkoekbeslag (dik). Met andere woorden: niet te dik maar ook niet te dun. 

Zet de vorm op een bakplaat en doe een stukje keukenpapier onder een korte kant van de bakmat. Hier strijk je straks het beslag naartoe, je vangt zo het overtollige beslag op zonder al te veel geklieder.

Giet het beslag in de vorm (dit kan met een knijpflesje, een lepel of gewoon zo uit de mengkom) en strijk met een spatel glad. Ik vind het handig om eerst een paar rijen te vullen, glad te strijken en weer een laag beslag in de vorm te gieten etc. Tik de bakplaat een paar keer goed op het aanrecht om de luchtbellen eruit te halen en vul de evt gaten weer met beslag. 

Zet 20 min in het midden van de oven. Laat even afkoelen en haal de koekjes uit de vorm. Als het goed is (beetje afhankelijk van de koekjesvorm) laten de koekjes uit zichzelf los. 

Bewaar max een dag of 5 in de koelkast of vries ze in. 

Recept is voldoende voor ongeveer 2 bakmatten.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.